Węgiel aktywny 500 g
Granulowany węgiel aktywny służy do pochłaniania niepożądanych smaków i zapachów.
Granulowany węgiel aktywny służy do pochłaniania niepożądanych smaków i zapachów.
Używać:
Usuwa (wchłania) niepożądane nuty, defekty i choroby w kwasie chlebowym, brandy, winie i innych napojach. Można go również zastosować jako filtr w dwukomorowym korku fermentacyjnym.
Dawkowanie:
20 - 100 g/hl (w zależności od indywidualnych potrzeb). Dokładnie wymieszaj w całej objętości napoju. Po jednym do 4 dniach odcedź napój z osadu. Zalecamy obserwację w celu monitorowania rozwoju właściwości sensorycznych napoju.
Zastosowanie większej ilości węgla aktywnego może również spowodować zmniejszenie pozytywnego smaku, aromatu i koloru napoju.
Kraj pochodzenia: Francja
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.