Drodzy klienci, uruchomiliśmy nową wersję naszego sklepu internetowego, która może zawierać drobne błędy i niedoskonałości. Pracujemy nad tym, aby wszystko działało, jak należy. Jeśli napotkacie jakiś problem, prosimy o kontakt. Wasze opinie są dla nas ważne! Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.

Vinpur Special 50 g

Preparat kazeinowy o pozytywnym wpływie na smak, aromat i barwę oraz filtrowalność obrabianego wina.
Dostępność Skladem (>5 szt)
Kod: 2818
15,81 zł 13,07 zł bez VAT
Vinpur Special 50 g
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki

Do tej aktywności polecamy wykorzystać znakomity specjał Pure Hill.

Opis produktu

Preparat kazeinowy o łagodnym i selektywnym działaniu fermentacyjnym na smak, aromat i barwę obrabianego wina. Poprawia filtrowalność wina.

Cel użycia

Przy nierozważnej obróbce winogron do wina wprowadzane są nadmierne ilości tanin, które są bardzo trudne do usunięcia i powodują poważne zaburzenia sensoryczne podczas długotrwałego przechowywania. Tym błędom można z dużym powodzeniem zapobiegać stosując VINPUR-SPECIAL. Może być stosowany bezpośrednio na wino, nie rozpuszczając się.

Efekt

VINPUR-SPECIAL nie wymaga stosowania środków wspomagających filtrację. Po sedymentacji wino może być bardzo dobrze filtrowane.

Dawkowanie

Zalecane dawki to 50-60 g/hl na zasadzie prób wstępnych w zależności od przeznaczenia. Większe dawki są możliwe w miarę potrzeb bez ryzyka przedawkowania. Wyliczoną dawkę dodaje się bezpośrednio do wina przy ciągłym mieszaniu i całą objętość miesza się przez 20 - 30 minut. Skrzep pozostawia się na noc, a klarowne wino oddziela się przez raklowanie lub filtrację.

Zalety

  • brak negatywnego wpływu na ekstrakcję i aromaty oraz eliminacja ostrego zapachu przy podwyższonej zawartości kwasów lotnych
  • adsorpcja substancji zwiększających stężenie CO2.
  • nieznaczna utrata czerwonego koloru podczas obróbki win czerwonych
  • usunięcie polifenoli, tanin i katechin.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Klarowanie, sedymentacja, bentonity
Waga: 0.05 kg

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: