Zwykłe drożdże giną przy 11-12% alkoholu w brzeczce, pozostawiając resztę cukru niefermentowaną. Pigwy Turbo w optymalnych warunkach tolerują do 23% alkoholu. Aromat powstałego fermentu jest bardziej neutralny.
Posługiwać się
Nakładać przez posypywanie do zaczynu, dodać cukier rozpuszczony w letniej wodzie i wymieszać cały zaczyn. Podczas fermentacji pozostawić pojemnik w 1/4 pusty, a w przypadku zamknięcia użyć korka fermentacyjnego (!).
Dawkowanie
Jedno opakowanie (257 g) przeznaczone jest dla:
- 27 l drożdży cukrowych (9 kg cukru)
- 100 l kwasu owocowego (+ ok. 5 kg cukru)
- 25 do 50 l zaczynu zbożowego
Optymalna temperatura fermentacji to 18-24°C.
Przechowywanie
W zimnie i ciemności. Dobrze uszczelnić otwarte opakowania.
Składniki
Drożdże suszone, drożdże spożywcze, odżywcze, śladowe ilości witamin i minerałów.
Na temat pochodzenia
Szwecja
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Drożdże |
---|---|
Waga: | 0.26 kg |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.