Tan fruit Rouge

Kompleksowy przeciwutleniacz z taninami dla odmian niebieskich.

Hmotnost PL
Chosen variant is not available. Reset selected parameters.
Dostępność Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Wybierz wariant
Kod: FMH00117 FMH00027 FMH00023 Wybierz wariant
18,59 zł 82,81 zł 760,50 zł od 18,59 zł 15,36 zł bez VAT 68,44 zł bez VAT 628,51 zł bez VAT od 15,36 zł bez VAT
Tan fruit Rouge
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki

Kombinacja środków opracowana specjalnie dla maksymalnej ochrony moszczu i zacieru czerwonego wina przed możliwym utlenianiem.

Tan® Fruit Rouge pomaga stabilizować substancje wydobywane podczas maceracji skórek win czerwonych. Środek polecany jest do uzyskania stabilności zacieru przed fermentacją, gdy wymagany jest długotrwały kontakt ze skórką winogron, czyli na etapie przed rozpoczęciem fermentacji alkoholowej. Botanicznie jest to seria wysokiej jakości tanin wyselekcjonowanych ze skórek winogron i liści zielonej herbaty.

Tan® Fruit Rouge znajduje swoje zastosowanie już w pierwszym etapie przetwarzania winogron, czyli podczas pierwszej obróbki. Wina poddane działaniu tego produktu są bardziej złożone i charakteryzują się świeżością, owocowością i pełnią.

Dawkowanie

  • Winogrona 40 - 50 g/100 kg
  • W procesie odziarniania 30 - 40 g/hl

Uwaga: 40 g/hl Tan Fruit Rouge wyprodukuje 50 mg/l SO2 i około 100 mg/l kwasu askorbinowego w początkowej fazie.

Aplikacja

Potrzebną ilość rozpuścić w 10-krotnie większej ilości wody, a następnie zastosować zgodnie z pożądanym działaniem.

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa