Nadaje on poddanemu obróbce produktowi dłuższą żywotność, poprawia odporność na utlenianie i zwiększa udział wolnego dwutlenku siarki. Wina poddane działaniu tego produktu są bardziej złożone i charakteryzują się świeżością, owocowością i pełnią.
Dawkowanie
- Zacier 15 - 25 g/hl
- Mopy 20 - 25 g/hl
Wymaganą ilość rozproszyć w 10-krotnie większej ilości wody i wymieszać do pełnej objętości.
Przechowywanie
W ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. Dokładnie zapieczętować produkt do dalszego użytku.
Składniki
Garbniki katechinowe (pozyskiwane z winogron i zielonej herbaty) 10%, dwusiarczyn potasu 50%, kwas L-askorbinowy 40%.
Kraj pochodzenia: Francja
Sprzedawane również w innych miejscach pod nazwą Aroma safe blanc lub Aroma safe white.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Preparaty udoskonalające |
---|---|
Waga: | 0.02 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.