Drodzy klienci, uruchomiliśmy nową wersję naszego sklepu internetowego, która może zawierać drobne błędy i niedoskonałości. Pracujemy nad tym, aby wszystko działało, jak należy. Jeśli napotkacie jakiś problem, prosimy o kontakt. Wasze opinie są dla nas ważne! Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.

Spiriferm Arom 20 g

Czyste drożdże do idealnej fermentacji moreli, gruszek i brzoskwiń.
Pozycja została wyprzedana…
Dostępność U dostawcy - na żądanie
Kod: 0379
9,77 zł 8,07 zł bez VAT
Spiriferm Arom 20 g
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki
Polecamy wykorzystanie doskonałych FermiHill aromatów spirytusowych do kvasów owocowych.

Czyste drożdże do idealnej fermentacji moreli, gruszek i brzoskwiń.

Spiriferm aroma to silnie fermentujące drożdże dry clean o właściwościach akcentujących, uwalniających aromat. Chodzi o drożdże Saccharomyces cerevisae (var. Baynaus). Spiriferm Aroma zapewnia bezpieczną fermentację drożdży i moszczu w temperaturze fermentacji około 15˚C.

Szczep drożdży suchych czystych drożdży Spiriferm aroma został dobrany w sposób całkowicie ukierunkowany do wymagań destylarni owocowych. Oczywiście jest wysoka tolerancja na alkohol z lekkim pienieniem się.
Pełna fermentacja sprzyja aromatyzowaniu drożdży spirytusowych i moszczu w produkcji wysokoprocentowych wódek. Spiriferm aroma jest w stanie uwolnić bardzo wiele aromatycznych związków owocowych i zapewnia, w zależności od materiału wyjściowego, intensywną, zróżnicowaną paletę aromatów.

Dawkowanie

  • 10 - 20 g drożdży aromatycznych Spiriferm na 100 l drożdży jako standard
  • 25 - 50 g drożdży aromatycznych Spiriferm na 100 l drożdży przy załadunku mikrobiologicznym

Aplikacja

Spiriferm Aroma rehydratuje się w 5 do 10 razy większej ilości mieszanki drożdży z wodą w proporcji 1:1 (letniej) i pozostawia do odpoczynku na około 25 minut. Następnie wymieszać z całą objętością kvassu. Różnica temperatur między mieszanką a zaczynem nie powinna być większa niż 5˚C. Eliminuje to szok temperaturowy i możliwość wystąpienia obumierania drożdży. Dobrze wymieszać starter po dodaniu go do zbiornika fermentacyjnego! Zalecamy dodanie odżywki do startera.

Odpowiednie drożdże do destylacji muszą zawierać drożdże, które potrafią przekształcić większość cukru w alkohol. Konwencjonalne drożdże giną przy 11-12% alkoholu w fermentacji, pozostawiając resztę cukru niefermentowaną. Drożdże Turbo są tolerancyjne do 20% alkoholu. Wypróbujcie fantastyczne Turbokvasnice.

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: