Do kvasów owocowych polecamy użycie doskonałego spirytusuFermiHill .
Czyste drożdże do idealnej fermentacji śliwek i jabłek.
Spiriferm to wyselekcjonowane, silnie fermentujące suche - czyste drożdże. Jest to szczep drożdży LW- 490-15 z rodzaju Saccharomyces cerevisae. Spiriferm ma idealną zdolność do fermentacji drożdży i moszczu.
Dozwolone zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami i regulacjami. Sprawdzone przez profesjonalne laboratorium pod kątem czystości i jakości.
Czyste nuty i pełna fermentacja drożdży spirytusowych i cydrów. Szczep drożdży, w przypadku suchych czystych drożdży Spiriferm, został wybrany całkowicie celowo, zgodnie z wymaganiami destylarni owocowych. Wysoka tolerancja na alkohol przy niskim spienianiu, powstawaniu H2S i SO2 jest powszechna.
Dawkowanie
- 10 - 20 g drożdży Spiriferm na 100 l drożdży jako standard
- 25 - 50 g drożdży Spiriferm na 100 l drożdży przy załadunku mikrobiologicznym
Aplikacja
Spiriferm Arom jest ponownie uwodniony w 5 do 10 razy mieszaninie 1:1 (letniej) drożdży z wodą i pozostawiony do napęcznienia na około 25 minut. Następnie wymieszać z całą objętością kvassu. Różnica temperatur pomiędzy mieszanką a zaczynem nie powinna być większa niż 5˚C. Eliminuje to szok temperaturowy i możliwość śmierci drożdży. Dobrze wymieszać starter po dodaniu go do zbiornika fermentacyjnego! Zalecamy dodanie odżywki do startera.
Odpowiednie drożdże do destylacji muszą zawierać drożdże, które potrafią przekształcić większość cukru w alkohol. Normalne drożdże giną przy 11-12% alkoholu w fermentacji, pozostawiając resztę cukru niefermentowaną. Drożdże Turbo tolerują do 20% alkoholu. Spróbuj fantastycznych drożdży Turbo.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Drożdże |
---|---|
Waga: | 0.02 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.