Siła naturalnej fermentacji
To nowe wydanie w twardej oprawie popularnej książki, która dogłębnie bada kulinarną magię sfermentowanych pokarmów, wprowadza cię w ich różnorodny świat i oferuje proste przepisy na pożywne, lecznicze i pyszne dania.
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
dostawy i wysyłki
To nowe wydanie w twardej oprawie popularnej książki, która dogłębnie bada kulinarną magię sfermentowanych pokarmów, wprowadza cię w ich różnorodny świat i oferuje proste przepisy na pożywne, lecznicze i pyszne dania. Potęga naturalnej fermentacji to celebracja naturalnego skarbu, którego smakiem i korzyściami ludzkość cieszy się od tysięcy lat, a który może stać się częścią także Twojej diety. Jest to pierwsza książka kucharska, która dogłębnie bada kulinarną magię sfermentowanych pokarmów - zabierając Cię w ich różnorodny świat i oferując proste przepisy na odżywcze, lecznicze i pyszne dania.
Autorka opisuje, jak w domu zrobić kwaśne przetwory mleczne, przedstawia podstawowe procedury wytwarzania serów, omawia chleb na zakwasie, rośliny strączkowe oraz nakreśla warianty przygotowania kiszonej kapusty i innych kiszonych warzyw. Często podczas swojej narracji zatrzymuje się na refleksji nad tradycjami różnych kultur świata. Książka zawiera również naprawdę proste techniki domowej produkcji piwa, wina i octu (wraz z przepisami na cydr, miód pitny i wino musujące).
Unikalny styl autora, łączący opowieści i wycieczki z całego świata, ponad 100 przepisów i refleksje na temat fermentacji jako narzędzia zmiany społecznej, sprawia, że jest to jeden z najbardziej udanych tytułów na temat żywności fermentowanej, jakie kiedykolwiek napisano.
Autorka opisuje, jak w domu zrobić kwaśne przetwory mleczne, przedstawia podstawowe procedury wytwarzania serów, omawia chleb na zakwasie, rośliny strączkowe oraz nakreśla warianty przygotowania kiszonej kapusty i innych kiszonych warzyw. Często podczas swojej narracji zatrzymuje się na refleksji nad tradycjami różnych kultur świata. Książka zawiera również naprawdę proste techniki domowej produkcji piwa, wina i octu (wraz z przepisami na cydr, miód pitny i wino musujące).
Unikalny styl autora, łączący opowieści i wycieczki z całego świata, ponad 100 przepisów i refleksje na temat fermentacji jako narzędzia zmiany społecznej, sprawia, że jest to jeden z najbardziej udanych tytułów na temat żywności fermentowanej, jakie kiedykolwiek napisano.
Wydawnictwo Alferia
256 stron | ISBN: 978-80-271-3029-0
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Dodaj ocenę
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.