Rapidase Revelation Aroma
Specjalny enzym maksymalizuje naturalny aromat i jego złożoność.

Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
jedne z najlepszych

Transport do klienta
już od 15 zł

Obsługa klienta
przez telefon i online

Szybkość
dostawy i wysyłki
Specjalny enzym maksymalizuje naturalny aromat i jego złożoność.
Cechy:
- do szybkiego i terminowego uwalniania aromatu odmianowego w winie
- nadaje się do wszystkich rodzajów wina
- działa w formie hydrolizy prekursorów glikozydów
- aktywność wzrasta wraz z temperaturą, w temperaturach powyżej 50°C enzym ulega inaktywacji
Dawkowanie:
- dla winogron mielonych: 2 - 3 g/hl
- po fermentacji alkoholowej: 1 - 2 g/hl
- jeśli temperatura wina jest niższa niż 12°C, dawkę należy podwoić
Mieszać z zimną wodą w stosunku 1:10 i wymieszać w całej objętości.
Enzym jest aktywny w temperaturze od 10°C do 40°C. Następnie enzym należy inaktywować bentonitem.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Dodaj ocenę
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.