Rapidase Hill batonáž
Preparat enzymatyczny optymalizujący dojrzewanie win na osadzie, zapewnia szybkie i wczesne uwalnianie koloidów.




Preparat enzymatyczny optymalizujący dojrzewanie win na drożdżach.
Stosowanie i dawkowanie
- 2-3 g/hl. Wymieszać dawkę z 10-krotnością objętości letniej wody i dokładnie wymieszać do całej objętości.
Produkt jest aktywny w temperaturze od 10 do 55°C (aktywność wzrasta wraz z temperaturą). Proces ten można dezaktywować za pomocą bentonitu.
Cechy
- Optymalizuje proces mieszania wina na drożdżach (batonage lub sur-lie)
- Poprawia właściwości sensoryczne wina i jego równowagę
- Pomaga uwolnić mannoproteiny i inne korzystne koloidy zawarte w martwych komórkach drożdży, naturalnie występujących w osadzie winiarskim.
- Nadaje się do wszystkich rodzajów win i moszczów
Kompozycja
Pektynaza, beta-glukanaza, maltodekstryna.
Składowanie
W chłodnym i ciemnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Kraj pochodzenia: Francja.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.