Rapidase Hill batonáž

Preparat enzymatyczny optymalizujący dojrzewanie win na osadzie, zapewnia szybkie i wczesne uwalnianie koloidów.

Hmotnost PL
Chosen variant is not available. Reset selected parameters.
Dostępność Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Wybierz wariant
Kod: FMH00047 FMH00019 FMH00046 Wybierz wariant
38,87 zł 160,55 zł 11,83 zł od 11,83 zł 32,12 zł bez VAT 132,69 zł bez VAT 9,78 zł bez VAT od 9,78 zł bez VAT
Rapidase Hill batonáž
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki

Preparat enzymatyczny optymalizujący dojrzewanie win na drożdżach.

Stosowanie i dawkowanie

  • 2-3 g/hl. Wymieszać dawkę z 10-krotnością objętości letniej wody i dokładnie wymieszać do całej objętości.

Produkt jest aktywny w temperaturze od 10 do 55°C (aktywność wzrasta wraz z temperaturą). Proces ten można dezaktywować za pomocą bentonitu.

Cechy

  • Optymalizuje proces mieszania wina na drożdżach (batonage lub sur-lie)
  • Poprawia właściwości sensoryczne wina i jego równowagę
  • Pomaga uwolnić mannoproteiny i inne korzystne koloidy zawarte w martwych komórkach drożdży, naturalnie występujących w osadzie winiarskim.
  • Nadaje się do wszystkich rodzajów win i moszczów


Kompozycja
Pektynaza, beta-glukanaza, maltodekstryna.

Składowanie
W chłodnym i ciemnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Kraj pochodzenia: Francja.

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa