Granulowany preparat do korekty polifenoli. Produkt odpowiedni dla winiarni, które mają zapotrzebowanie na wino o wysokiej czystości. PVPP oferuje wysoką zdolność do specyficznego ukierunkowania substancji fenolowych, zwłaszcza garbników i substancji ogólnie promujących utlenianie. Stabilność chemiczna produktu sprawia, że nadaje się on do produkcji soków, cydrów i win.
Posługiwać się
- Zapobieganie utlenianiu
- Redukcja goryczki
- Usuwanie brązowego koloru w winach białych
- Korekta wina lekko utlenionego
Dawkowanie
- 2-15 g/hl wina białe
- 10-40 g/hl wina czerwone i utlenione
- Prawny maksymalny limit wynosi 70 g/hl.
Doskonale rozpuścić w 10-krotnie większej ilości wody. Otrzymany homogeniczny roztwór nanieść na poddawany obróbce produkt, mieszając. Po tygodniu (czas zależy od temperatury) zrolować osad.
Składniki
Poliwinylopirolidon w granulkach.
Przechowywanie
Produkt należy przechowywać w suchym miejscu, dobrze zamknięty.
Kraj pochodzenia.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.