Pure Hill special 50 g
Preparat kazeinowy o pozytywnym wpływie na właściwości wina.
Posługiwać się
Produkt wysokiej jakości o delikatnym i selektywnym działaniu na smak, aromat i kolor obrabianego wina. Poprawia właściwości sensoryczne wina, chroni przed utlenianiem, usuwa garbniki, katechiny, polifenole, poprawia filtrowalność wina.
Dawkowanie
20-100 g/hl dla moszczów, 10-70 g/hl dla win białych, 10-40 g/hl dla win czerwonych. Dawkę rozpuścić w 10-krotnie większej ilości letniej wody i wymieszać w całej objętości. Po kilku dniach postawić wino na stojaku.
Cechy
Czysty kazeinian potasu. Dzięki rozpylaniu ma wyjątkową rozpuszczalność, nie tworząc grudek ani piany.
Warianty sprzedaży
Pure Hill dostępne jest również w:
Pure Hill special 500 g
Kraj, w którym znajduje się półwoda: Włochy
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.