Produkcja wina przez drobnych producentów
Praktyczny przewodnik dla plantatorów, którzy posiadają małą winnicę i robią wino często dla własnej przyjemności, ale czasem stopniowo przechodzą na poziom profesjonalny. Gromadzi najnowsze informacje z ciągle rozwijającej się nauki o winie.
Drugie wydanie publikacji jest uaktualnione o aktualne informacje, które winiarze mogą wykorzystać w swojej produkcji wina. Innowacje dotyczą w szczególności nowego spojrzenia na jakość winogron, wykorzystania nowej wiedzy na temat odżywiania drożdży, innowacji w realizacji fermentacji malolaktycznej, minimalizacji wykorzystania dwutlenku siarki, wykorzystania beczek w produkcji wina i ich wpływu na jakość oraz możliwości stosowania różnych zamknięć dla wina.
W pierwszej części książki winiarz pozna niezbędne informacje dotyczące wszystkich etapów procesu produkcji wina. W drugiej części znajdą krok po kroku ważne zasady technologiczne nowoczesnej produkcji win białych, różowych i czerwonych. Producenci wina i hodowcy winorośli docenią rozdział podsumowujący możliwości korzystania z portali internetowych, które oferują niezbędne i przydatne informacje i dzięki którym Ministerstwo Rolnictwa Republiki Czeskiej oraz Państwowa Inspekcja Rolno-Spożywcza pomagają im uplasować się w europejskiej czołówce.
Książka w języku czeskim
Grad Publishing Wydanie drugie uaktualnione i rozszerzone
120 stron i 8 stron kolorowego dodatku | ISBN 978-80-247-3487-3
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.