Premium® UVA 50 g
Skład:
Premium® UVA to tanina pozyskiwana z winogron.
Zastosowanie:
Stosuje się go w okresie kształcenia i dojrzewania win. Do win czerwonych podczas maceracji i późniejszego okresu butelkowania w celu stabilizacji wyekstrahowanych antocyjanów.
Stosowany w moszczach i młodych winach wyprodukowanych z winogron zakażonych Botrytis cinerea zapobiega procesom oksydacyjnym wywołanym przez enzymy Botrytis.
Stosowany również do poprawy stabilności białkowej win białych (= zmniejszona dawka bentonitu)
Działanie przeciwutleniające Premium® UVA działa w synergii z dwutlenkiem siarki w celu stabilizacji win.
Dzięki temu wina zyskują większą świeżość i złożoność aromatyczną.
Dawkowanie:
1 - 5 g/hl win białych, 5 - 15 g/hl win czerwonych, 3 - 8 g/hl win różowych.
Szczegółowa instrukcja użytkowania znajduje się w opakowaniu produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.