Prażone wędzone migdały 250 g
Wędzone migdały to wyśmienity przysmak, dlatego najlepiej jeść je w takiej postaci, w jakiej są.




Wędzone migdały to wyśmienity przysmak, dlatego najlepiej jeść je w takiej postaci, w jakiej są. Różnią się od tradycyjnych prażonych solonych migdałów nie tylko przyprawami, ale także tym, że w wersji solonej stosuje się migdały blanszowane.
Natomiast wędzone migdały charakteryzują się doskonałym połączeniem brązowej skórki migdałów z naszą autorską mieszanką przypraw. Dlatego do prażenia używamy naturalnych kalifornijskich migdałów CARMEL kalibru 23-25, łącznie z ich naturalną brązową skórką, w którą pięknie wchłania się korzenny, wędzony aromat.
Migdały
Migdały składają się z ponad 50% tłuszczu (52 g w 100 g). Znajdziesz w nich przede wszystkim jednonienasycone (34%) i wielonienasycone (11%) kwasy tłuszczowe, które są zdrowe dla naszego serca. Choć mają wartość energetyczną (2649 kj w 100 g), naturalne migdały polecane są przy odchudzaniu i stanowią częstą podstawę przepisów diet niskowęglowodanowych.
Zawierają dużo błonnika (12 g w 100 g), białka (18,3 g białka w 100 g) oraz szereg przeciwutleniaczy, których potrzebuje nasz organizm. Przeciwutleniacze znajdują się głównie w skórce migdałów, dlatego zdrowiej jest jeść migdały nieobrane. Naturalne migdały są także źródłem magnezu (269 mg w 100 g) oraz witamin B2 i E.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Prezenty i przysmaki nie tylko dla winiarzy |
---|---|
Waga: | 0.25 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.