Oenoferm Riesling F3 20 g
Czysta kultura drożdży, dla typowego pod względem odmianowym wina Riesling.
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
dostawy i wysyłki
Do tego typu fermentacji spróbuj również doskonałych drożdży FermiHill Riesling.
Czysta kultura drożdży, dla typowego pod względem odmianowym wina Riesling.
Fermentacja w temperaturze 15 - 18°C sprzyja profilowi aromatycznemu nut owocowych brzoskwini. Przy wysokiej zawartości alkoholu, pod koniec fermentacji należy podnieść temperaturę do 20-22°C, aby zapobiec zatrzymaniu fermentacji. Jeśli potrzebny jest cukier resztkowy, można zatrzymać fermentację poprzez obniżenie temperatury, zasiarczenie itp.
Dawkowanie: 20 g/hl
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Dodaj ocenę
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.