Oenoferm Freddo F3
Drożdże zimnolubne do fermentacji zimnych moszczów do kontrolowanej fermentacji w celu zachowania aromatu.




Do tego typu fermentacji wypróbuj również doskonałe drożdże FermiHill Cool.
Drożdże zimnolubne do fermentacji zimnych moszczów w niskich temperaturach 13-17°C, do kontrolowanej fermentacji w celu zachowania aromatu.
Tolerują do 15% alkoholu objętościowo. Drożdże te wydobywają z winogron nuty cytrusów i grejpfrutów, a także aromatyczne zapachy jabłek, brzoskwiń i róż
Dawka 20-30 g/100 l moszczu pozwoli uzyskać optymalną ilość żywych drożdży na 1 ml moszczu. Rehydratację Oenoferm Freddo przeprowadza się w około 10-krotnej ilości letniej mieszaniny moszczu i wody w stosunku 1:1 (37-42°C). Drożdże powoli mieszamy i odstawiamy do napęcznienia na 20min. Następnie dodajemy zawiesinę drożdży do całego zbiornika mieszając.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.