LAIVEN Flora vitis - winorośl

Preparat ziołowy o działaniu pomocniczym. Probiotyki dla zdrowej i żyznej winnicy.
Pozycja została wyprzedana…
Dostępność U dostawcy - na żądanie
Kod: 2539
56,66 zł 46,83 zł bez VAT
LAIVEN Flora vitis - winorośl
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki

Probiotyki LAIVEN Flora Vitis w organiczny sposób poprawiają plonowanie winorośli i ogólną kondycję winnicy. Znacznie zwiększają masę i zawartość cukru w winogronach oraz odporność winnicy na suszę i mróz. Zróżnicowany pod względem szczepów kompleks pożytecznych mikroorganizmów LAIVEN Flora Vitis wspomaga wzrost winorośli, zwiększa ich witalność, dostosowuje składniki odżywcze do przyswajalnej formy i stymuluje rozwój korzeni.

Na co pomaga probiotyk LAIVEN Flora Vitis?

Wspieranie wzrostu

  • Probiotyki poprawiają odżywianie winorośli, dzięki czemu winorośl lepiej się rozwija, ale także zwiększają poziom fitohormonów (auksyn, giberelin i cytokinin), które pomagają winorośli w regeneracji i wspierają jej wzrost i zdrowy rozwój.

Zwiększają wagę winogron

  • Zapewniają one lepszą jakość zbiorów i znacznie większą wydajność winnicy. Dzieje się tak dlatego, że dzięki probiotykom rośliny są w znacznie lepszej kondycji ogólnej i mają lepszy system korzeniowy.

Poprawiają odżywianie

  • Przyczyniają się do przekształcenia składników odżywczych wprowadzonych do gleby w produkty pośrednie, które rośliny mogą wchłonąć i wykorzystać. Probiotyki pomagają przekształcić potas i fosfor z materii organicznej w formę akceptowaną przez winorośl. Pomagają też roślinom w pozyskiwaniu składników mineralnych i wody z głębszych warstw gleby.

Zmniejszenie stresu

  • Lactobacilli wytwarzają biopolimery, które zwiększają zdolność zatrzymywania wody w glebie, a tym samym chronią rośliny przed stresem. Czy jest to spowodowane suszą, czy przesadzaniem.

Wzmocnić korzenie

  • Obfite życie bakteryjne zachęca roślinę do tworzenia wysięków korzeniowych, które są pokarmem dla mikroorganizmów. Mikroorganizmy z kolei "przeżuwają" składniki odżywcze z otaczającej je materii organicznej do postaci użytecznej dla rośliny.

Podnoszą jakość winogron

  • Zwiększają ilość wolnych aminokwasów i przyswajalnego azotu w winogronach i jagodach, a także znacznie zwiększają zawartość cukru w winogronach.

Naturalne mikroorganizmy

LAIVEN Flora Vitis to zrównoważony i zróżnicowany pod względem szczepów kompleks probiotycznych mikroorganizmów w roztworze odżywczym. Nie zawiera substancji chemicznych ani organizmów modyfikowanych. Jest to w 100% naturalny produkt dopuszczony do stosowania w rolnictwie ekologicznym przez firmę Biokont.

Szczepy bakterii LAIVEN Flora Vitis

  • Lactobacillus casei
  • Lactobacillus paracasei
  • Lactobacillus rhamnosus
  • Lactobacillus plantarum
  • Lactobacillus parabuchneri
  • Lactobacillus hilgardii
  • Enterecoccus durans

Stosowanie i dawkowanie

Probiotyki LAIVEN Flora Vitis można stosować poprzez oprysk lub podlewanie. Na jeden hektar winnicy zużywa się około pięciu litrów produktu na jedno zastosowanie. Zaleca się stosować 3 razy w sezonie wegetacyjnym.

Produkt nadaje się również dla użytkowników nieprofesjonalnych.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Nawozy płynne
Waga: 1 kg
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa