Środek delikatnie regulujący kwasowość i jednocześnie pełniący funkcję konserwantu.
Środek, który delikatnie modyfikuje kwasowość, jednocześnie pełniąc funkcję koserwatora.
Wysoce skuteczny stabilizator kamienia winnego.
Preparat do prostego odkwaszania cydrów i win.
Węglan wapnia jest białym proszkiem używanym do zmniejszenia kwasowości w moszczu i winie.
Przeciwutleniacz i konserwant. Inne nazwy: disiarczyn potasu, pirosiarczyn potasu.
Antyoksydant. Do siarkowania cydrów, win i innych napojów. Utrzymuje stan redukcyjny napoju.
15 % siarki płynnej (roztwór dwusiarczku potasu) bez amoniaku. Stosowany jest jako przeciwutleniacz, środek...
Siarka płynna 15 % (roztwór dwusiarczku potasu) bez amoniaku. Stosowany jest jako przeciwutleniacz, środek...
Środek konserwujący i stabilizujący.
Sorbinian potasu jest odpowiedni do stosowania w napojach i żywności.
Do zastosowań spożywczych, na przykład w fermentacji alkoholowej lub w gotowaniu różnych soków. Działa na zasadzie...
Laminowany stół do dozowania płynnej siarki.
Laminowana tabela do dozowania płynnej siarki 40%.
Tabletki dodające wolną siarkę do wina.
Tabletki dodające wolną siarkę do wina
Ta strona używa plików cookie. Kontynuując przeglądanie tej strony, wyrażasz zgodę na ich używanie. Więcej informacji tutaj.
Ustawienia