Drodzy klienci, uruchomiliśmy nową wersję naszego sklepu internetowego, która może zawierać drobne błędy i niedoskonałości. Pracujemy nad tym, aby wszystko działało, jak należy. Jeśli napotkacie jakiś problem, prosimy o kontakt. Wasze opinie są dla nas ważne! Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.

Kwas winowy 500 g

Środek, który delikatnie modyfikuje kwasowość, jednocześnie pełniąc funkcję koserwatora.
Dostępność Skladem (>5 szt)
Kod: 5274
26,47 zł 21,88 zł bez VAT
Kwas winowy 500 g
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki

Wraz z kwasem jabłkowym stanowi on większość kwasów w winie, przy czym w lepszych rocznikach przeważa kwas winowy. W smaku wina wyczuwalna jest kwasowość lub świeżość.

Kwas winowy do zastosowań spożywczych. Krystaliczny, biały proszek bez zapachu i aromatu.

Posługiwać się

Regulacja kwasowości wina i moszczu. Możliwe również z innymi płynami i pokarmami. Kwas winowy jest delikatny prawie nie zmienia składu i właściwości wina. Jest również środkiem konserwującym i chroni przed chorobami wina.

A czy wiesz, że kwas winowy jest również wykorzystywany do produkcji bimbru? Na przykład gorzelnia Úhonice zaleca stosowanie go do przygotowania kvassu.

Dawkowanie

50 - 250 g/hl. 100 g kwasu winowego zwiększa kwasowość o jeden promil (g).

Można łączyć z kwasem jabłkowym w stosunku 1:1

Przechowywanie

W ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. Przy dalszym użytkowaniu należy dokładnie zamknąć opakowanie!

Warianty na sprzedaż

Sprzedajemy te opakowania kwasu winowego:

  • opakowanie 100 g
  • opakowanie 1 kg
  • opakowanie 25 kg

Parametry dodatkowe

Kategoria: Kwasy i stabilizatory
Waga: 0.5 kg

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: