Kwas winowy 500 g
Wraz z kwasem jabłkowym stanowi on większość kwasów w winie, przy czym w lepszych rocznikach przeważa kwas winowy. W smaku wina wyczuwalna jest kwasowość lub świeżość.
Kwas winowy do zastosowań spożywczych. Krystaliczny, biały proszek bez zapachu i aromatu.
Posługiwać się
Regulacja kwasowości wina i moszczu. Możliwe również z innymi płynami i pokarmami. Kwas winowy jest delikatny prawie nie zmienia składu i właściwości wina. Jest również środkiem konserwującym i chroni przed chorobami wina.
A czy wiesz, że kwas winowy jest również wykorzystywany do produkcji bimbru? Na przykład gorzelnia Úhonice zaleca stosowanie go do przygotowania kvassu.
Dawkowanie
50 - 250 g/hl. 100 g kwasu winowego zwiększa kwasowość o jeden promil (g).
Można łączyć z kwasem jabłkowym w stosunku 1:1
Przechowywanie
W ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. Przy dalszym użytkowaniu należy dokładnie zamknąć opakowanie!
Warianty na sprzedaż
Sprzedajemy te opakowania kwasu winowego:
- opakowanie 100 g
- opakowanie 1 kg
- opakowanie 25 kg
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Kwasy i stabilizatory |
---|---|
Waga: | 0.5 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.