Kwas winowy 5 kg
Razem z kwasem jabłkowym stanowią największą część kwasów w winie, przy czym w najlepszych rocznikach dominuje kwas winowy. W smaku wina wyczuwalne jest uczucie kwasowości lub świeżości.
Kwas winowy do użytku spożywczego. Krystaliczny biały proszek bez zapachu i zapachu.
Używać
Regulacja kwasowości wina i moszczu. Możliwe także z innymi płynami i żywnością. Kwas winowy jest delikatny i prawie nie zmienia składu i właściwości wina. Jest także środkiem konserwującym i chroni przed chorobami wina.
Dawkowanie
50 - 250 g/hl. 100 g kwasu winowego zwiększa kwasowość o jeden promil (g).
Można łączyć z kwas-jablkowy w stosunku 1:1
Składowanie
W ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. Dokładnie zamknij opakowanie do dalszego użycia!
Do sprzedania warianty
W sprzedaży posiadamy następujące opakowania kwasu winowego:
- Opakowanie 100g
- Opakowanie 500 g
- Opakowanie 25 kg
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Kwasy i stabilizatory |
---|---|
Waga: | 5 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.