Kwas mlekowy 80%

Środek zakwaszający do wina. Poprawa intensywności i smaku. Ochrona mikrobiologiczna.

Hmotnost PL
Chosen variant is not available. Reset selected parameters.
Dostępność Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Wybierz wariant
Kod: FMH00210 FMH00206 FMH00207 FMH00349 Wybierz wariant
20,28 zł 392,08 zł 81,12 zł 5,92 zł od 5,92 zł 16,76 zł bez VAT 324,03 zł bez VAT 67,04 zł bez VAT 4,89 zł bez VAT od 4,89 zł bez VAT
Kwas mlekowy 80%
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki

Ten płynny kwas pochodzi z fermentacji mlekowej i może być obecny w winie w różnych ilościach. Nazywany jest również "słodkim kwasem" ze względu na swój przyjemny smak. Jeśli są suche roczniki i brakuje kwasowości w winie, mali producenci mogą użyć płynnej formy tego kwasu, aby delikatnie zakwasić swoje wina. Może naprawdę wzmocnić smak i można go dodać do wina w każdej chwili. Dawkowanie wynosi 125 ml/hl.

Posługiwać się

Środek zakwaszający specjalnie do wina, poprawia jego intensywność i smak. Stężenie 80%

Dawkowanie

Indywidualnie w zależności od intensywności i charakteru produktu. 125 ml/hl zwiększy kwas o jeden promil (g/l). Ograniczone przez ustawę o winie.

Można łączyć z Tartaric Acid w stosunku 50 g kwasu winowego / 62,5 ml kwasu mlekowego.

Przechowywanie

W ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. Przy dalszym użytkowaniu należy dokładnie zamknąć opakowanie!

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa