Drodzy klienci, uruchomiliśmy nową wersję naszego sklepu internetowego, która może zawierać drobne błędy i niedoskonałości. Pracujemy nad tym, aby wszystko działało, jak należy. Jeśli napotkacie jakiś problem, prosimy o kontakt. Wasze opinie są dla nas ważne! Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.

Kwas jabłkowy 100 g

Aby zwiększyć kwasowość i intensywność smaku
Pozycja została wyprzedana…
Dostępność U dostawcy - na żądanie
Kod: 00347
4,44 zł 3,67 zł bez VAT
Kwas jabłkowy 100 g
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki

Występuje w owocach i niedojrzałych winogronach (w miarę dojrzewania jego zawartość maleje). Ma nieprzyjemny smak, który powoduje uczucie niedojrzałości i goryczy, szczególnie w winach czerwonych, gdzie w wyniku fermentacji biologicznej można go przekształcić w przyjemniejszy kwas mlekowy. Do zakwaszania dodaje się go w kombinacji 1:1 z kwasem winowym lub osobno w ilości 89 g/hl.

Używać:

Do wina w celu zwiększenia kwasowości i intensywności smaku. Można go także stosować w połączeniu z kwasem winowym w proporcji 1:1.

Ma wszechstronne zastosowanie w żywności (napoje, cydry, soki, marmolady, słodycze, cukierki, ...). Jest stabilny i dobrze rozpuszczalny w wodzie.

Dawkowanie:

89 g/100 l zwiększa kwasowość o 1 g/l można stosować także w połączeniu z kwasem winowym w proporcji 1:1.

Składowanie:

W ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. Dokładnie zamknij opakowanie do dalszego użycia.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Kwasy i stabilizatory
Waga: 0.1 kg
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: