Drodzy klienci, uruchomiliśmy nową wersję naszego sklepu internetowego, która może zawierać drobne błędy i niedoskonałości. Pracujemy nad tym, aby wszystko działało, jak należy. Jeśli napotkacie jakiś problem, prosimy o kontakt. Wasze opinie są dla nas ważne! Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.

Kwas jabłkowy 1 kg

Aby zwiększyć kwasowość i intensywność smaku.
Dostępność Skladem (>5 szt)
Kod: 2824
35,35 zł 29,21 zł bez VAT
Kwas jabłkowy 1 kg
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki
Występuje w owocach i niedojrzałych winogronach (jego zawartość maleje wraz z dojrzewaniem). Ma nieprzyjemny smak, który powoduje uczucie niedojrzałości i goryczy, szczególnie w winach czerwonych, gdzie może być przekształcony w wyniku fermentacji biologicznej w przyjemniejszy kwas mlekowy. Do zakwaszania dodaje się go w połączeniu 1:1 z kwasem winowym lub samodzielnie w ilości 89 g/hl.

Posługiwać się

Dodaj do wina, aby zwiększyć kwasowość i intensywność smaku. Może być również stosowany w połączeniu z kwasem winowym w stosunku 1:1.

W żywności ma wszechstronne zastosowanie (napoje, cydry, soki, dżemy, cukierki, ...). Jest stabilny i dobrze rozpuszczalny w wodzie.

Dawkowanie

  • 89 g/100 l zwiększa kwasowość o 1 g/l
  • może być również stosowany w połączeniu z kwasem winowym w stosunku 1:1.

Przechowywanie

W ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. W celu dalszego użytkowania należy dokładnie zamknąć opakowanie.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Kwasy i stabilizatory
Waga: 1 kg

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: