Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
dostawy i wysyłki
Występuje w owocach i niedojrzałych winogronach (jego zawartość maleje wraz z dojrzewaniem). Ma nieprzyjemny smak, który powoduje uczucie niedojrzałości i goryczy, szczególnie w winach czerwonych, gdzie może być przekształcony w wyniku fermentacji biologicznej w przyjemniejszy kwas mlekowy. Do zakwaszania dodaje się go w połączeniu 1:1 z kwasem winowym lub samodzielnie w ilości 89 g/hl.
Posługiwać się
Dodaj do wina, aby zwiększyć kwasowość i intensywność smaku. Może być również stosowany w połączeniu z kwasem winowym w stosunku 1:1.
W żywności ma wszechstronne zastosowanie (napoje, cydry, soki, dżemy, cukierki, ...). Jest stabilny i dobrze rozpuszczalny w wodzie.
Dawkowanie
- 89 g/100 l zwiększa kwasowość o 1 g/l
- może być również stosowany w połączeniu z kwasem winowym w stosunku 1:1.
Przechowywanie
W ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. W celu dalszego użytkowania należy dokładnie zamknąć opakowanie.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Kwasy i stabilizatory |
---|---|
Waga: | 1 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Dodaj ocenę
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.