Drodzy klienci, uruchomiliśmy nową wersję naszego sklepu internetowego, która może zawierać drobne błędy i niedoskonałości. Pracujemy nad tym, aby wszystko działało, jak należy. Jeśli napotkacie jakiś problem, prosimy o kontakt. Wasze opinie są dla nas ważne! Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.

Kwas askorbinowy 100 g

Do stosowania w żywności jako przeciwutleniacz i środek stabilizujący. Częściowo zastępuje SO2 w procesie przetwarzania winogron i obróbki moszczu.
Dostępność Skladem (>5 szt)
Kod: 5180
8,70 zł 7,19 zł bez VAT
Kwas askorbinowy 100 g
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki

Jest on źródłem powstawania kwasu winowego. W moszczach występuje w ilości około 50 mg/l, w winach spada do 1-10 ml/l. Służy bardziej jako przeciwutleniacz i stabilizator, dozowany w ilości 5 - 10 g/hl. Dodanie SO2 jest właściwe.

Inne nazwy

Witamina C, kwas L-askorbinowy, E300

Posługiwać się

Do stosowania w żywności jako przeciwutleniacz i środek stabilizujący. Częściowo zastępuje SO2 w procesie przetwarzania winogron i obróbki moszczu.

Dawkowanie

Osoba fizyczna. Zalecana dawka 4-8 g/hl.

W przypadku wina maksymalnie 15 g/hl.

Instrukcja użytkowania

Preparat rozpuścić w 20-krotnej ilości napoju, wymieszać, aby nie powstały grudki, a następnie dokładnie wymieszać w całej objętości.

Przechowywanie

W ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. Przy dalszym użytkowaniu należy dokładnie zamknąć opakowanie!

Parametry dodatkowe

Kategoria: Kwasy i stabilizatory
Waga: 0.1 kg

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: