Kwas askorbinowy 100 g
Jest on źródłem powstawania kwasu winowego. W moszczach występuje w ilości około 50 mg/l, w winach spada do 1-10 ml/l. Służy bardziej jako przeciwutleniacz i stabilizator, dozowany w ilości 5 - 10 g/hl. Dodanie SO2 jest właściwe.
Inne nazwy
Witamina C, kwas L-askorbinowy, E300
Posługiwać się
Do stosowania w żywności jako przeciwutleniacz i środek stabilizujący. Częściowo zastępuje SO2 w procesie przetwarzania winogron i obróbki moszczu.
Dawkowanie
Osoba fizyczna. Zalecana dawka 4-8 g/hl.
W przypadku wina maksymalnie 15 g/hl.
Instrukcja użytkowania
Preparat rozpuścić w 20-krotnej ilości napoju, wymieszać, aby nie powstały grudki, a następnie dokładnie wymieszać w całej objętości.
Przechowywanie
W ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. Przy dalszym użytkowaniu należy dokładnie zamknąć opakowanie!
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Kwasy i stabilizatory |
---|---|
Waga: | 0.1 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.