Koncentrat winogronowy 6,5 kg
Koncentrat winogronowy odpowiedni do stosowania w żywności.
Posługiwać się
Koncentrat winogronowy jest stosowany do słodzenia wyciskanego soku do pożądanej zawartości cukru w moszczu lub do słodzenia gotowego wina do pożądanej zawartości cukru resztkowego.
Dawkowanie
Indywidualne - według wymagań smakowych.
- Wino: 160g/100l zwiększy cukier resztkowy o 1g.
- Moszcz: 1,9lg/100l spowoduje wzrost zawartości cukru o 1°NM.
Wymieszać dawkę w całej objętości. Mętność nie jest wadą. Podgrzać i wstrząsnąć szczelnie zamkniętym opakowaniem.
Cechy
Bezbarwny i bezwonny słodki płyn. Brix ≥ 63. Cukier gronowy rektyfikowany - koncentrat wytwarzany z czystego soku winogronowego, w procesie zgodnym z przepisami z wyłączeniem wszelkiej natury niecukrowej. W wyniku tego procesu powstaje bezbarwny i neutralny cukier owocowy.
Przechowywanie
Przechowywać szczelnie zamknięte w chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Francja
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Dojrzewanie i uszlachetnianie |
---|---|
Waga: | 6.5 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.