Guma arabska Araban® Super 500 g
Stabilizator koloidalny wykonany z czystej gumy arabskiej.
Posługiwać się
- Zapobieganie zaćmie (miedź, żelazo i białko).
- Zapobiega ewentualnemu wytrącaniu się substancji kolorowych.
- Araban® wspomaga działanie kwasu metawinowego.
- Poprawia cechy sensoryczne (okrągłość i gładkość) win.
Cechy
Araban® Super to kompleks wysokocząsteczkowych polisacharydów o dużej zdolności stabilizującej. Gumę arabską otrzymuje się ze starannie wyselekcjonowanych surowców Acacia verek, po uzyskaniu produktu o polaryzacji lewostronnej. Guma arabska jest uznana przez Międzynarodowy Kodeks Enologiczny za niezbędny środek w obróbce win. Właściwości ekologiczne gumy arabskiej są znacznie lepsze w porównaniu z innymi produktami. Dwutlenek siarki zmniejsza ryzyko utleniania i utrzymuje sterylność roztworu gumy arabskiej. Z tego powodu zaleca się aplikację dopiero po mikrofiltracji.
Składniki
Guma arabska (E 414) 20,5%, dwutlenek siarki (E220) 1% i woda demineralizowana do 100%.
Kraj pochodzenia: Włochy
Warianty sprzedaży
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Kwasy i stabilizatory |
---|---|
Waga: | 0.5 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.