Gelbentonit
Wysoce efektywny bentonit doskonałej jakości, stosowany do szybkiego klarowania, usuwania białka i stabilizacji cydrów, win, wermutów, likierów, piw i soków owocowych.




Specjalny bentonit spożywczy, wysoka wydajność, czystość produktu 100%. Stosowany jest do szybkiego klarowania, usuwania białek i stabilizacji cydrów, win, wermutów, likierów, piw i soków owocowych.
Dawkowanie
- 10 - 30g/hl. Nadaje się również do wysokiej jakości win o dużej zawartości białka.
Pozostawić do napęcznienia w wodzie 1:30, nie mieszać. Po 40-60 min wszystko porządnie wymieszać, dodać do napoju powstały żel, ciągle mieszając. Klarowanie zostanie zakończone w ciągu około 48 godzin. Zalecana temperatura powyżej 15°C.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.