GB Hill Super 50 g
Środek upiększający, modyfikujący taniny i zaokrąglający cechy sensoryczne wina.
Posługiwać się
Dodaje świeżości, usuwa posmaki (wysoka zawartość polifenoli, produkty procesów utleniania, gorzki smak, smak po wtórnej fermentacji itp.) Usuwa substancje organiczne i nieorganiczne odpowiedzialne za niestabilność wina.
Dawkowanie
10-40 g/hl moszczów i win białych. 30-80 g/hl moszczów i win czerwonych.
Dawkę rozpuścić w 10-krotnie większej ilości letniej wody, odstawić na kilka godzin, a następnie wymieszać do pełnej objętości. Po kilku dniach postawić wino na stojaku.
Cechy
Preparat ma postać szarego jednorodnego proszku rozpuszczalnego w wodzie.
Jeśli klarowanie odbywa się przed butelkowaniem, należy sprawdzić stabilność białka i w razie potrzeby zwiększyć ilość użytego bentonitu.
Składniki
Mieszanka białek roślinnych o ładunku powierzchniowym 20%, polimerów o wysokiej aktywności adsorpcyjnej 10%, PVPP (E1202) 5% i aktywowanego proszku bentonitowego 65%.
Kraj pochodzenia: Włochy
Warianty sprzedaży
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Klarowanie, sedymentacja, bentonity |
---|---|
Waga: | 0.05 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.