



Drożdże do produkcji świeżych, owocowych win czerwonych. Dodaje lekko pikantne nuty truskawki, wiśni, kwaśnej wiśni, tarniny, jeżyny i cynamonu. Produkują większe ilości glicerolu (gładkość i konsystencja).
ODPOWIEDNIE DLA:
SV, FR, MP, ZW, RM.
Kompozycja
Najlepiej wyselekcjonowane drożdże Saccharomyces cerevisiae var. Cerevisiae, odpowiednia do win środkowoeuropejskich.
ALKOHOL. TOLERANCJA 15%.
POCHODZENIE Francja.
Dawkowanie i stosowanie
• 20 g/100 l.
Dodaj letnią mieszankę wody i moszczu (1:1), odstaw na 20 minut do napęcznienia (mieszanka zacznie się pienić), a następnie dodaj całą objętość.
Różnica temperatur pomiędzy mieszanką i moszczem nie może przekraczać 8°C.
Zalecamy stosowanie odżywiania.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.