FermiHill Veltlin 100 g
Świeże zielone wina Veltliner z typowymi nutami świeżych owoców, lekkiego pieprzu i przypraw. Inne właściwości to większa produkcja estrów (zwanych drożdżami estrowymi), tioli i terpenów. Nadaje się do: VZ, VCR, NB.
Składniki
Dawkowanie i stosowanie
20g /100 l. Wymieszać z letnią mieszanką wody i cydru (1:1), pozostawić na 20 min do napęcznienia (mieszanka spieni się), następnie wymieszać z całą objętością. Różnica temperatur między mieszanką a moszczem nie przekracza 8°C. Zalecamy stosowanie pożywki i fermentację w temperaturze 15 - 22°C.
Tolerancja alkoholu: 15%.
Pochodzenie:
Fermivin LVCB,
OENOBRANDS SAS, Francja
Przechowywanie
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Drożdże |
---|---|
Waga: | 0.1 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.