FermiHill Tropic 500 g
Do intensywnych win białych i różowych. Sprzyja aromatycznej wyrazistości i złożoności, pełnym nutom owocowym i cytrusowym.
Nadaje się również do
MM, IO, CH, MT, PÁ, SG
Dawkowanie
20 g/hl. Wymieszać z letnią mieszanką wody i cydru (1:1), pozostawić na 20 min do napęcznienia (mieszanka spieni się), następnie wymieszać z całą objętością. Różnica temperatur między mieszanką a moszczem nie przekracza 8°C. Zalecamy stosowanie odżywiania i fermentacji 17-27°C.
Składniki
Najwyżej wyselekcjonowane drożdże Saccharomyces cerevisiae var. cerevissiae, odpowiednie do win środkowoeuropejskich.
Tolerancja alkoholu 13,5%.
Pochodzenie:
Fermivin IT61,
OENOBRANDS SAS, Francja
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, dobrze zamknięty.
Warianty na sprzedaż
Sprzedajemy drożdże w następujących wariantach:
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Drożdże |
---|---|
Waga: | 0.5 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.