FermiHill Terroir

Do fermentacji, z poszanowaniem typowych cech odmiany winogron i jej wyjątkowego położenia. Nadaje się również do produkcji win "sur lie".

Hmotnost PL
Chosen variant is not available. Reset selected parameters.
Dostępność Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Wybierz wariant
Kod: FMH00301 FMH00302 FMH00107 Wybierz wariant
6,76 zł 21,97 zł 92,95 zł od 6,76 zł 5,59 zł bez VAT 18,16 zł bez VAT 76,82 zł bez VAT od 5,59 zł bez VAT
FermiHill Terroir
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki

Do fermentacji, z poszanowaniem typowych cech odmiany winogron i jej wyjątkowego położenia. Nadaje się również do produkcji win "sur lie".

Nadaje się do: wszystkich odmian.

Składniki

Najwyżej wyselekcjonowane drożdże Saccharomyces cerevisiae var. cerevisiae, odpowiednie do win środkowoeuropejskich.

tolerancja alkoholu: 14,5%

Dawkowanie i stosowanie

20 g/100 l. Wymieszać z letnią mieszanką wody i cydru (1:1), pozostawić na 20 min do napęcznienia (mieszanka spieni się), następnie wymieszać z całą objętością. Różnica temperatur między mieszanką a moszczem nie przekracza 8°C. Zalecamy stosowanie pożywki i fermentację w temperaturze 15 - 30°C.

Pochodzenie:
Fermivin 7013,
OENOBRANDS SAS, Francja

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa