FermiHill Speciál 500 g
Drożdże do fermentacji pierwotnej i wtórnej, odpowiednie do produkcji win musujących i cydrów.
Nadaje się również do
Wina białe i musujące, cydry,
Składniki
Najwyżej wyselekcjonowane drożdże Saccharomyces cerevisia var.bayanus, odpowiednie do win środkowoeuropejskich.
tolerancja alkoholu: 16%
Dawkowanie i stosowanie
20 g/100 l. Ubij letnią mieszankę wody i cydru (1:1), pozostaw na 20 minut (mieszanka spieni się), a następnie wymieszaj w całej objętości. Różnica temperatur między mieszanką a moszczem nie przekracza 8°C. Zalecamy stosowanie pożywki i fermentację w temperaturze 14-28°C.
Pochodzenie:
Fermivin LS2,
OENOBRANDS SAS, Francja
Przechowywanie
Suchy, dobrze uszczelniony.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Drożdże |
---|---|
Waga: | 0.5 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.