FermiHill Speciál 100 g
Drożdże do pierwotnej i wtórnej fermentacji, odpowiednie do produkcji win musujących i cydrów
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
dostawy i wysyłki
Drożdże do fermentacji pierwotnej i wtórnej, odpowiednie do produkcji win musujących i cydrów.
Nadaje się również do: win białych i musujących, cydrów,
Składniki
Najwyżej wyselekcjonowane drożdże Saccharomyces cerevisia var.bayanus, odpowiednie do win środkowoeuropejskich.
tolerancja alkoholu: 16%
Dawkowanie i stosowanie
20 g/ 100 l. Wymieszać w letniej mieszaninie wody i cydru (1:1), pozostawić na 20 min. do napęcznienia (mieszanina się pieni), następnie wymieszać do całej objętości. Różnica temperatur między mieszanką a moszczem nie przekracza 8°C. Zalecamy stosowanie pożywki i fermentację w temperaturze 14-28°C.
Pochodzenie:
Fermivin LS2,
OENOBRANDS SAS, Francja
Przechowywanie: suche, dobrze zamknięte.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Drożdże |
---|---|
Waga: | 0.1 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Dodaj ocenę
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.