FermiHill Restart 40 g
Drożdże fruktofilne do ponownego uruchomienia zatrzymanej fermentacji. Mają wysoką tolerancję na alkohol. Nadaje się do wszystkich win i alkoholi.
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
dostawy i wysyłki
Drożdże fruktofilne do ponownego uruchomienia zatrzymanej fermentacji. Mają wysoką tolerancję na alkohol. Nadaje się do wszystkich win i alkoholi.
Składniki
Najwyżej wybrane drożdże Saccharomyces cerevisiae var. bayanus.
Tolerancja alkoholu: 18%
Dawkowanie i stosowanie
40g/100 l. Wymieszać z letnią mieszaniną wody i cydru (1:1), pozostawić do napęcznienia na 20 min (mieszanina spieni się), następnie wymieszać do całej objętości. Różnica temperatur między mieszanką a moszczem nie przekracza 8°C. Konieczne stosowanie odżywek. Temperatura fermentacji 15-30°C.
Pochodzenie:
Fermivin Champion Booster,
OENOBRANDS SAS, Francja
Fermivin Champion Booster,
OENOBRANDS SAS, Francja
Przechowywanie
Suchy, dobrze uszczelniony.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Dodaj ocenę
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.