FermiHill Red Extra 20 g
Pełne owocowo-korzenne wina z czerwonych odmian.
Nadaje się również do ZW, FR, AN, DOR, MER, RM, NE
Składniki
Najwyżej wyselekcjonowane drożdże Saccharomyces cerevisiae var. cerevisiae, odpowiednie do win środkowoeuropejskich.
Tolerancja alkoholu: 15,5%.
Dawkowanie i stosowanie
20 g/100 l. Wymieszać z letnią mieszanką wody i cydru (1:1), pozostawić na 20 min do napęcznienia (mieszanka spieni się), następnie wymieszać z całą objętością. Różnica temperatur między mieszanką a moszczem nie przekracza 8°C. Zalecamy stosowanie pożywki i fermentację w temperaturze 18 - 30°C.
Pochodzenie:
Fermivin VR5,
OENOBRANDS SAS, Francja
Przechowywanie
Suchy, dobrze uszczelniony.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.