FermiHill Nobilis
Drożdże do wykwintnych win czerwonych i różowych. Zapach ten charakteryzuje się nutami jeżyny, dzikiej truskawki, wiśni i borówki. wysoka absorpcja tanin redukująca cierpkość wina.




Drożdże do wykwintnych win czerwonych i różowych. Zapach ten charakteryzuje się nutami jeżyny, dzikiej truskawki, wiśni i borówki. wysoka absorpcja tanin redukująca cierpkość wina.
Dawkowanie i stosowanie:
- 20g/100l
Dodaj letnią mieszankę wody i cydru (1:1), odstaw paznokieć na 20 minut, aby napęczniał (mieszanka zacznie się pienić), a następnie mieszaj, aż do całkowitego połączenia. Różnica temperatur pomiędzy mieszanką i moszczem nie może przekraczać 8 °C.
Skład i właściwości:
Najlepiej wyselekcjonowane drożdże Saccharomyces cerevisiae var. Cerevisiae, odpowiednia do win środkowoeuropejskich.
- ODPOWIEDNIE DLA: FR, RM, AN, CM, CS
- ALKOHOL. TOLERANCJA: 15,5%
- POCHODZENIE: Francja
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.