FermiHill Muller-Thurgau 500 g
Delikatne, lekkie wina białe o nutach kwiatowych i owocowych.
Nadaje się do: MT, VER.
Składniki
Najwyżej wyselekcjonowane drożdże Saccharomyces cerevisiae var. cerevisiae, odpowiednie do win środkowoeuropejskich.
Dawkowanie i stosowanie
20 g/100 l. Wymieszać z letnią mieszanką wody i cydru (1:1), pozostawić na 20 min do napęcznienia (mieszanka spieni się), następnie wymieszać z całą objętością. Różnica temperatur między mieszanką a moszczem nie przekracza 8°C. Zalecamy stosowanie pożywki i fermentację w temperaturze 16 - 20°C.
Tolerancja alkoholu: 12%.
Pochodzenie:
Fermivin SM102,
OENOBRANDS SAS, Francja
Przechowywanie
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Drożdże |
---|---|
Waga: | 0.5 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.