FermiHill Juicy
Drożdże do doskonałych win czerwonych i różowych. Dodaje nuty truskawek, malin, jagód i wiśni. Wyższa produkcja polisacharydów, wysokie uwalnianie octanów etylu, dobra stabilność koloru.




Pasuje do:
MP, SV, DF, NIT, DUN, WAGA
Składniki:
Najlepiej wyselekcjonowane drożdże Saccharomyces cerevisiae var. Cerevisiae, odpowiednie do win środkowoeuropejskich.
ALKOHOL. TOLERANCJA 14%
POCHODZENIE Francja.
Dawkowanie i zastosowanie:
• 20 g/100 l.
Zmieszać letnią mieszaninę wody i cydru (1:1), odstawić na 20 minut (masa się spieni), następnie wymieszać w całej objętości.
Różnica temperatur pomiędzy mieszaniną a moszczem nie może być większa niż 8°C.
Zalecamy stosowanie odżywki.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.