Do intensywnie aromatycznych win białych i różowych. Produkują one duże ilości estrów etylowych i octanowych (drożdże estrowe).
Odpowiednie dla
MM, MO, SG, PÁ, DE, IO
Składniki
Najwyżej wyselekcjonowane drożdże Saccharomyces cerevisiae var. cerevisiae, odpowiednie do win środkowoeuropejskich.
Dawkowanie i stosowanie
Wymieszać z letnią mieszanką wody i cydru (1:1), pozostawić na 20 min do napęcznienia (mieszanka spieni się), następnie wymieszać z całą objętością. Różnica temperatur między mieszanką a moszczem nie przekracza 8°C. Zalecamy stosowanie pożywki i fermentację w temperaturze 13 - 20°C.
Tolerancja alkoholu: 14%
Pochodzenie:
Fermivin AR2,
OENOBRANDS SAS, Francja
Przechowywanie
Suchy, dobrze uszczelniony.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.