FermiHill Fruit Red 500 g
Eleganckie lekkie wina owocowe z nutami czerwonych owoców i kwiatów. Inne cechy to kriolubność wysoka produkcja estrów fermentacyjnych (drożdże estrowe). Nadaje się również do SV, MP, DOR, MER, CS, CM.
Składniki
Dawkowanie i stosowanie
20 g/100 l. Wymieszać z letnią mieszaniną wody i cydru (1:1), pozostawić do napęcznienia na 20 min (mieszanina spieni się), następnie wymieszać do całej objętości. Różnica temperatur między mieszanką a moszczem nie przekracza 8°C. Zalecamy stosowanie pożywki i fermentację w temperaturze 13 - 25°C.
tolerancja alkoholu: 15%.
Pochodzenie:
Fermivin E73,
OENOBRANDS SAS, Francja
Przechowywanie
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Drożdże |
---|---|
Waga: | 0.5 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.