FermiHill Champion 40 g
Drożdże fruktofilne do specjalnych rodzajów win i innych napojów. Mają wysoką tolerancję na alkohol. Nadaje się również do win słomkowych i lodowych, miodów pitnych.
Składniki
Najwyżej wybrane drożdże Saccharomyces cerevisiae, var. bayanus.
Dawkowanie i stosowanie
40g/100l. Wymieszać z letnią mieszanką wody i cydru (1:1), pozostawić na 20 min do napęcznienia (mieszanka spieni się), następnie wymieszać z całą objętością. Różnica temperatur między mieszanką a moszczem nie przekracza 8°C. Konieczne stosowanie odżywek. Temperatura fermentacji 15-30°C.
Pochodzenie:
Fermivin Champion,
OENOBRANDS SAS, Francja
Przechowywanie
Suchy, dobrze uszczelniony.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.