FermiHill Berry 20 g
Drożdże do jakościowych win czerwonych. Wytwarzają stabilne estry owocowe, które dają aromat czarnych owoców (malin, jeżyn, jagód).
Nadaje się również do
AN, ALI, CS, DO, FR, ZW
Dawkowanie
20 g/hl. Wymieszać z letnią mieszanką wody i cydru (1:1), pozostawić na 20 min do napęcznienia (mieszanka spieni się), następnie wymieszać z całą objętością. Różnica temperatur między mieszanką a moszczem nie przekracza 8°C. Zalecamy stosowanie odżywiania i fermentacji 13-23°C.
Składniki
Najwyżej wyselekcjonowane drożdże Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, odpowiednie do win środkowoeuropejskich.
Tolerancja alkoholu 15,5%.
Pochodzenie:
Fermivin P21,
OENOBRANDS SAS, Francja
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, dobrze zamknięty.
Warianty na sprzedaż
Sprzedajemy drożdże w następujących wariantach:
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.