Co łączy Twój ulubiony ser farmerski z chlebem na zakwasie z chrupiącą skórką, szklanką musującego, domowego piwa imbirowego lub miską marynowanych oliwek? Odpowiedź brzmi: wszystkie są produktami fermentacji - procesu, w którym żywność jest konserwowana z pomocą "dobrych" bakterii i przekształcana w unikalnie pyszne jedzenie i napoje, które w niezwykły sposób korzystają z naszego zdrowia.
Dzięki rosnącej świadomości tego, jak kluczowe znaczenie dla naszego fizycznego i psychicznego samopoczucia ma żywność bogata w probiotyki, starożytna sztuka fermentacji przeżywa swój renesans. Kiedy dodamy do tego przyjemność płynącą z domowej fermentacji żywności oraz jej prostotę i opłacalność, nic dziwnego, że wyciskamy, kisimy i butelkujemy naszą drogę do zdrowszego trawienia i głębszej relacji z własnym odżywianiem.
Pionierka naturalnej żywności Holly Davis dzieli się w tej obszernej kolekcji bardziej i mniej znanymi przepisami oraz swoją mądrością i doświadczeniem zdobytym przez ponad 40 lat nauczania technik fermentacji na całym świecie. Dzięki jej życzliwym i sumiennym wskazówkom, z pewnością znajdziesz w domu miejsce na jeden lub więcej produktów fermentowanych, które sprawią, że twoje serce i żołądek będą śpiewać.
- Książka jest w języku czeskim
- ISBN 978-80-271-3152-5
- Autor Holly Davis
- 272 strony
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.