Drodzy klienci, uruchomiliśmy nową wersję naszego sklepu internetowego, która może zawierać drobne błędy i niedoskonałości. Pracujemy nad tym, aby wszystko działało, jak należy. Jeśli napotkacie jakiś problem, prosimy o kontakt. Wasze opinie są dla nas ważne! Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.

Enzym Rapidase Hill Batonage 20 g

Preparat enzymatyczny optymalizujący dojrzewanie win na osadzie, zapewnia szybkie i wczesne uwalnianie koloidów.
Dostępność Skladem (>5 szt)
Kod: 1653
40,67 zł 33,61 zł bez VAT
Enzym Rapidase Hill Batonage 20 g
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki

Preparat enzymatyczny optymalizujący dojrzewanie win na osadzie, zapewnia szybkie i wczesne uwalnianie koloidów.

Rapidase Hill Batonnage zwiększa uwalnianie mannoprotein i innych korzystnych koloidów zawartych w martwych komórkach drożdży naturalnie występujących w osadzie winnym. Jego zastosowanie pozwala na otrzymanie win pełnych i zrównoważonych. Jest mikrogranulowanym prepareatem na który składaja się enzymy pektolityczne i β-glukanaza.

Efekt

  • Optymalizuje proces dojrzewania wina na osadzie (batonage, sur-lie);
  • Poprawia walory sensoryczne wina i jego równowagę;
  • Pomaga uwolnić mannoproteiny i inne korzystne koloidy zawarte w martwych komórkach drożdży, naturalnie występujące w osadzie winnym;
  • Nadaje się do wszystkich rodzajów win i moszczów.

Dawkowanie i sposób uzycia

  • Dawkowanie 2 do 2,5 g/hl:
    • w winach białych z codziennym battonage przez minimum 30 dni: 2 g/hl;
    • w przypadku win czerwonych z codziennym battonage przez minimum 30 dni: 2,5 g/hl;
    • Lepsze wyniki można uzyskać dodając 10 do 20 g/hl preparatu Extraferm
  • Przed uzyciem rozcieńczyć w 10-krotnej ilości wody;
  • Aktywny od 10 do 55°C, (50 do 131°F);
  • Aktywność wzrasta wraz z temperaturą, temperatury powyżej 55°C dezaktywują Rapidase Hill Batonnage;
  • Aktywny w typowym zakresie pH wina i w obecności normalnych stężeń SO2.
  • Uwaga: Enzymy są inaktywowane i eliminowane przez bentonit i węgiel drzewny.

Składniki

  • Pektynaza, beta-glukanaza, maltodekstryna.

Opkowanie i przechowywanie

  • Dostępne w opakowanieach po 5g, 20g i 100 g;
  • Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu w temperaturze od 5 do 15°C;
  •  Po otwarciu produkt może być nadal używany zgodnie z datą przydatności do spożycia. .

Aby zapewnić najlepszą skuteczność działania, każdy preparat Rapidase® jest opracowywany i testowany przez najbardziej znane na świecie instytuty badawcze zajmujące się winem oraz zatwierdzany w winiarniach w testach na skalę produkcyjną.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Enzymy
Waga: 0.02 kg

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: