Enzym Rapidase Clear 100 g
Enzym do szybkiego i skutecznego klarowania moszczu gronowego i wina.
Rapidase Clear zmniejsza lepkość, umożliwiając uzyskanie bardziej zwartego osadu, klarowniejszego moszczu i wina. To mikrogranulowany enzym pektolityczny, który naturalnie zawiera znikome ilości esterazy cynamonowej (nFCE), aby zachować świeżość aromatu, niezależnie od wybranych drożdży
Dawkowanie i sposób użycia
- 1 do 2,5 g/hl:
- dla temperatur powyżej 13°C: 1 do 1,5 g/hl ;
- dla temperatur od 10 do 12°C: 1,5 do 2 g/hl;
- dla czasu sedymentacji poniżej 6 godzin w temperaturach powyżej 10°C: 2 do 2,5 g/hl;
- Rozpuścić enzym w 10-krotnie większej ilości wody (moszczu);
- Aktywny od 10 do 45°C, (50 do 122°F). Aktywność wzrasta z temperaturą;
- Aktywny w typowym zakresie pH wina i w obecności normalnych stężeń SO2 ;
- Usuwany przez bentonit i węgiel aktywny.
Składniki
Pektynaza, maltodekstryna.
Opakowanie i przechowywanie
- Rapidase Clear jest dostępny w opakowaniach 100 g i 15 g:
- przechowywać w suchym, chłodnym miejscu w temperaturze od 5 do 15°C;
- po otwarciu produkt może być nadal używany w terminie przydatności do spożycia
Instrukcje bezpieczeństwa
- H334 Może powodować objawy alergii lub astmy lub zaburzenia oddychania w następstwie wdychania.
- P261 Unikać wdychania.
- P285 W przypadku niedostatecznej wentylacji stosować ochronę dróg oddechowych.
- W przypadku wdychania przenieść poszkodowanego na świeże powietrze i utrzymywać go w pozycji ułatwiającej oddychanie. W razie problemów należy wezwać Centrum Informacji o Truciznach lub lekarza.
Aby zapewnić najlepszą skuteczność działania, każdy preparat Rapidase® jest opracowywany i testowany przez najbardziej znane na świecie instytuty badawcze zajmujące się winem oraz zatwierdzany w winiarniach w testach na skalę produkcyjną.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Enzymy |
---|---|
Waga: | 0.1 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.