Drodzy klienci, uruchomiliśmy nową wersję naszego sklepu internetowego, która może zawierać drobne błędy i niedoskonałości. Pracujemy nad tym, aby wszystko działało, jak należy. Jeśli napotkacie jakiś problem, prosimy o kontakt. Wasze opinie są dla nas ważne! Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.

Enzym Extra Fruit Hill 100 g

Enzym do szybkiej i wczesnej ekstrakcji prekursorów aromatu w maceracji czerwonych winogron.
Dostępność Skladem (>5 szt)
Kod: 8696
92,18 zł 76,18 zł bez VAT
Enzym Extra Fruit Hill 100 g
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki

Enzym do szybkiej i wczesnej ekstrakcji prekursorów aromatu w maceracji czerwonych winogron.

Pozwala na ukierunkowaną ekstrakcję prekursorów owocowego aromatu zawartych w skórkach czerwonych winogron. Dzięki temu owoce mogą sprawniej fermentować do optymalnej zawartości alkoholu. Intensywniejsze rozbijanie skórki owocu uwalnia też do fermentu cenne substancje i zwiększa zawartość naturalnych owocowych prekursorów aromatycznych.Jego zastosowanie pozwala na skrócenie czasu i temperatury maceracji, a także na mniejsze wykorzystanie potencjalnie utleniających metod mechanicznych, takich jak intensywne zatapianie "czapy" nastawu lub długotrwała maceracja na zimno. 

Rapidase® Ekstra Fruit Hill to mikrogranulowany enzym pektolityczny, uzupelniony o właściwości pozwlające na zachowanie intensywności koloru, zawiera naturalnie niski poziom antocyjanazy.

Dawkowanie i sposób użycia

  • Dodać możliwie najwcześniej w trakcie maceracji;
  • Dawkowanie 2 do 3 g/100 kg:
    • dla grubej skóry lub preferowanej maceracji na zimno (8-12°C): 3 g/100 kg, efekt można wzmocnić po dwóch dniach dodając 2 g/ 100 kg;
    • do 3 dni maceracji: 2,5 g/100 kg;
    • dla zwykłej maceracji: 2 g/100 kg;
  • Przed dodaniem rozcieńczyć w 10 krotnej ilości wody;
  • Aktywny od 10 do 50°C, (50 do 122°F). Aktywność wzrasta wraz z temperaturą, temperatury powyżej 50°C dezaktywuje Rapidase Extra Fruit Hill
  • Aktywny w typowym zakresie pH wina i w obecności normalnych stężeń SO2;
  • Usuwany przez bentonit.

Opakowanie i przechowywanie

  • Dostępne w opakowaniach 100g, 20 g i 5 g. 
  • Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu w temperaturze od 5 do 15°C;
  • Po otwarciu produkt może być nadal używany zgodnie z datą przydatności do spożycia.

Aby zapewnić najlepszą skuteczność działania, każdy preparat Rapidase® jest opracowywany i testowany przez najbardziej znane na świecie instytuty badawcze zajmujące się winem oraz zatwierdzany w winiarniach w testach na skalę produkcyjną.

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: