Ekologiczne odmiany winogron
Popularność "odmian ekologicznych" lub odmian o podwyższonej odporności na choroby grzybowe rośnie nie tylko wśród profesjonalnych producentów winogron i małych gospodarstw, ale także wśród ogrodników. Ich zaletą jest minimalne stosowanie pestycydów oraz ekologiczna uprawa winogron do produkcji wina i bezpośredniego spożycia. Hodowcy znajdą w książce przegląd najciekawszych odmian cydrowych i stołowych, które można uprawiać w naszych warunkach klimatycznych. Z książki skorzystają również studenci ogrodnictwa w szkołach średnich i wyższych.
Monografia spod pióra naszego czołowego znawcy uprawy winorośli oferuje w przejrzystej formie wszystkie niezbędne informacje dotyczące uprawy i produkcji wina z odpornych odmian krajowych i zagranicznych. Główną część publikacji stanowi opis ponad 150 odmian winorośli nadających się do uprawy ekologicznej. Szczegółowo opisano odmiany pochodzenia czeskiego, ich cechy uprawowe i enologiczne oraz profil smakowy, łącznie z dokumentacją fotograficzną.
Książka w języku czeskim
Autor Pavel Pavloušek
Format / strony: 17×24 cm, 320 str
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.