Domowe brandy i likiery
Alkohol był obecny w historii ludzkości od wieków: pomyśl o miodzie pitnym Germanów i Celtów, piwie starożytnych Egipcjan lub winie i cydrze w chrześcijańskim średniowieczu. To właśnie w średniowieczu, po wynalezieniu kolumny destylacyjnej, rozwinęła się kultura wytwarzania spirytusu z owoców. Alkohol może zachować jego smak, a dary lata będą trwały długo do zimy.
Poradnik nawiązuje do starej tradycji produkcji wysokoprocentowego alkoholu i prezentuje zarówno lekcje o historii gorzelnictwa, jak i praktyczne porady i wskazówki, jak postępować ze zbiorami z ogrodu czy sadu lub jak uszlachetniać zakupione alkohole.
Książka zawiera sprawdzone przepisy, wskazówki dotyczące przechowywania czy pakowania prezentów. Jest też wycieczka do ram prawnych regulujących spalanie w domu.
Specyfikacja
- ISBN 978-80-7541-177-8
- Książka jest w języku czeskim
- 72 strony
- Data premiery 5 lutego 2020 r
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.